Hampshire Hotel Renesse werkte nog met een verouderde Ericsson BusinessPhone telefooncentrale. Mede door het stopzetten van ISDN-2 is medio vorig jaar besloten een vervangingsproject te starten voor een nieuw communicatiesysteem gebaseerd op de NEC SV9100. Medio oktober is de opdracht verstrekt om het nieuwe communicatiesysteem te leveren.

Hampshire Hotel Renesse heeft gekozen voor de hybride NEC SV9100 gebaseerd op een combinatie van SIP trunks, digitale toestellen voor Back-Office en analoge toestellen (voor de hotelkamers) en een koppeling met het PMS systeem t.b.v. check-in/check-out en roomstatus op basis FIAS protocol.

Om zeker te zijn van een correct functionerend communicatiesysteem heeft Hampshire Hotel Renesse ook Support & Beheer bij Mer ICT afgenomen en is gekozen voor de Professional Support SLA.

Na de nodige voorbereidende werkzaamheden bij Mer ICT intern, zijn wij op 3 december 2018 begonnen met de installatie op locatie in Renesse. Op 4 december is het Protocol van Oplevering getekend.

Quote van Raymond Broekhuis, General Manager van Hampshire hotel Renesse: “Voor ons Hotel moesten we een passende oplossing vinden. We gaan over een tijd uitbreiden van 48 kamers naar 126 en konden niet verder met onze verouderde Ericsson centrale en ISDN die uitgefaseerd werd. We zochten naar een centrale waar we later op uit kunnen breiden en die onze analoge toestellen op de kamers nog kon aansturen. Een andere mogelijkheid was er wel maar dan moesten we alle bekabeling in ons huidige pand aanpassen. Dit was geen optie omdat de plannen voor uitbreiding er al liggen. Ons werd de hybride NEC SV9100 geadviseerd. Na samen de wensen voor ons hotel doorgenomen te hebben, was de inrichting vrij snel geregeld en na één dag installatie door de engineers van MER ICT waren we weer operationeel. Zonder eigenlijk buiten bereik te zijn geweest voor onze gasten was de implementatie snel gerealiseerd. Doorschakelmogelijkheden en snelkeuzenummers zijn eenvoudig zelf toe te voegen en de verschillende doorschakelmogelijkheden werken voor ons fijn”.

Hampshire Hotel Renesse in Renesse is een 3-sterren hotel gelegen aan de Zeeuwse kust op het Zeeuwse eiland Schouwen-Duiveland en is de locatie voor een weekendje Zeeland. Heerlijk uitwaaien aan het strand, watersporters en/of fietsen langs de kust maar ook voor de zakelijke gast een fijne locatie om te verblijven. Hamsphire Hotel Renesse biedt comfortabele kamers allemaal voorzien van een balkon of terras. Voor de inwendige mens is er Brasserie ‘Arc en Bleu’ waar wordt gekookt volgens Zeeuwse traditie met een mediterraans tintje. De brasserie is er voor de lunch en diner, maar ook voor een drankje op het terras of aan de bar.

Voor meer info: https://www.hampshire-hotels.com/hampshire-hotel-renesse

Chat met Mer