De Hilton Hotels in Den Haag, Rotterdam en Amsterdam Apollolaan zijn onderdeel van Hilton Hotels & Resorts.

Mer heeft als NEC Smart Hospitality Partner een telefoniesysteem voor het nieuwe Hilton Amsterdam Airport Schiphol mogen leveren (lees meer over de klantcase: Hilton Amsterdam Airport Schiphol). Met ingang van april 2016 heeft ook Hilton Den Haag gekozen voor Mer als serviceorganisatie voor hun bestaande NEC SV8300 systeem.En in navolging op Hilton Amsterdam Airport Schiphol hebben ook Hilton Rotterdam en Hilton Amsterdam (Apollolaan) gekozen voor een nieuw NEC SV9300 systeem.

Hilton Den Haag is gelegen in het oude stadscentrum en de ambassadewijk, op een steenworp afstand van het Nederlandse parlement, dicht bij luxe winkelmogelijkheden en vele beroemde musea. Het hotel is gevestigd in het voormalige hoofdkantoor van de Nederlandse Post en beschikt over ruime kamers en suites. Tevens biedt Hilton Den Haag voor zakelijke klanten een Businesscenter met kosteloze WiFi voor stijlvolle zakelijke bijeenkomsten. Het hotel heeft 11 veelzijdige vergaderzalen of de balzaal ‘The Mesdag’ geschikt voor maximaal 320 gasten. Ook de inwendige mens kan zich laven aan de geneugten die Hilton Den Haag serveert in Restaurant Pearl of bij SPARK aan de bar of op het terras.

Hilton Rotterdam is gesitueerd in het centrum van de Kosmopolitische stad Rotterdam met zijn café’s, restaurants en culturele evenementen. Het ligt op loopafstand van het Centraal Station en precies in het midden tussen Entertainment (Luxor theater) aan de ene kant en het zakelijke deel en winkelcentra (Lijnbaan & Kruiskade) aan de andere kant. Het perfecte startpunt om alles wat Rotterdam te bieden heeft te ontdekken. Het hotel zelf is een fusion van klassieke élégance en stijlvol modern design. Het hotel beschikt over 254 kamers en suites en heeft drie gelegenheden om te ontspannen met een hapje en een drankje; Club HUGO, Restaurant Joelia (* Michelin ster) en Roots, waar men gebruik maakt van lokale, regionale en seizoensgebonden ingrediënten.

Hilton Amsterdam (Apollolaan) is gevestigd in Amsterdam Zuid aan het water. Vanuit het Hotel is een bezoekje aan het Rijks-, Stedelijk- en/of Van Goghmuseum een ideaal uitgangspunt. Hilton Amsterdam is met name bekend door John Lennon en Yoko Ono’s ‘bed-in for peace’(1969) en is het eerste Hilton Hotel in Nederland (1962). De John & Yoko suite is nog steeds een van de meest beroemde bruidssuites in de wereld. Hilton Amsterdam is geschikt voor zowel zakelijke gasten maar zeker ook voor families die Amsterdam bezoeken. Het hotel beschikt over 271 kamers, een healthclub met sauna en stoomcabine, conferentieruimte voor 500 gasten, een café, een uitstekend Italiaans restaurant en een nautische lounge geïnspireerd door Ralph Lauren-designs.

Meer info: http://www.hiltonhotels.com

Quote van Theo Weijse, Cluster ISM van Hilton: “Door de fijne samenwerking en goede communicatie tussen Hilton en Mer voorafgaand aan de levering en de uiteindelijke implementatie van het nieuwe NEC SV9300 telecommunicatie systeem voor Hilton Amsterdam Airport Schiphol, hebben we besloten om Hilton Rotterdam, Den Haag en Amsterdam Apollolaan ook onder te brengen bij Mer. Dit voor zowel support op een bestaand systeem (Hilton Den Haag) alsmede voor de levering van twee nieuwe SV9300 systemen voor Hilton Rotterdam en Hilton Amsterdam Apollolaan. Het voordeel van Mer als telefonie leverancier is dat er korte lijnen zijn. Dit bespoedigd o.a. het oplossen van issues en een snelle levering van materialen en diensten. Er is altijd wel iemand die ons kan adviseren bij specifieke vraagstukken over technische mogelijkheden of bij levering van (rand)apparatuur. Hilton heeft verstand van Hospitality en Mer van Telecommunicatie specifiek voor onze branche. Mer denkt met ons mee in oplossingen en dat is exact de reden dat Hilton kiest voor samenwerking met Mer”.

Chat met Mer