Zorgsystemenzorgsysteem-B

Communicatiesystemen in de zorg hebben ieder hun eigen architectuur en aansluitingen. Standaard aansluitingen voldoen vaak niet en geven een beperkte functionaliteit. Complexe koppelingen vergen onderhoud en validatie tussen betrokken partijen. Naast de intramurale omgeving hebben zorgorganisaties te maken met consumenten woningen, service flats en kleinschalig wonen locaties.

Mer heeft specialistische kennis en meer dan 20 jaar ervaring in het oplossen van communicatievraagstukken bij grote én kleinere zorginstellingen. Mer koppelt en integreert met bestaande zorgsystemen maar levert zelf ook nieuwe systemen voor verpleegoproep en zorgdomotica.

Functionaliteit

Het verpleegoproepsysteem (ook wel zorgdomotica genoemd) verbindt apparaten waarmee patiënten en cliënten een verpleegkundige kunnen oproepen. Een essentieel middel voor zorgprofessionals om snel en adequaat zorg en hulp te verlenen daar waar het op dat moment nodig is. Verpleegoproepsystemen zijn veelal gebaseerd op IP. Dit betekent concreet dat er meer mogelijkheden zijn zoals virtualisatie, centralisatie en redundantie. De functionele mogelijkheden zijn o.a.:

  • Alarmeren middels drukknoppen, hals- en polszenders, bewegingssensoren of akoestisch
  • Alarmafwikkeling middels tekstberichten of via een app op de smartphone
  • Spreek-/luisterverbinding met patiënt/cliënt
  • Persoonsalarmen en locatiebepaling voor eigen personeel
  • Koppeling met brandmeldcentrales conform NEN2575.

Maatwerk oplossing

Er zijn verschillende mogelijkheden voor het inzetten van een verpleegoproepsysteem. Deze systemen worden gekoppeld en geïntegreerd met oplossingen voor mobiele communicatie (DECT, Wifi of GSM) en de telefonieomgeving. Met onze ervaring en expertise kunnen wij een zorginstelling een maatwerk oplossing bieden die past binnen uw organisatie. Mer fungeert als hoofdaannemer en neemt de verantwoordelijkheid over het gehele project.

Meer weten over het inrichten van zorgsystemen? Wij gaan graag met u in gesprek.

Klantcases

Stichting Nieuw Unicum Zandvoort

Stichting Nieuw Unicum Zandvoort

Zorg en ondersteuning aan mensen met lichamelijke en cognitieve beperkingen. Aandoeningen als multiple sclerose

Lees meer over deze case

Weten wat wij voor u kunnen betekenen?

Wij geven u graag deskundig advies. Vul het onderstaande contactformulier in en we nemen geheel vrijblijvend contact met u op.

Bel meMail me

header
Chat met Mer