Zakenvriend van KWF

Als onderneming hebben we ook een maatschappelijke verantwoordelijkheid. Er zijn natuurlijk vele goede doelen die we niet allemaal kunnen ondersteunen, hoe graag we dat ook willen. Mer heeft ervoor gekozen om samen met miljoenen mensen een droom te delen: een wereld waarin kanker niet langer een dodelijke ziekte is. Wereldwijd werken wetenschappers naar die dag toe. Zo snel als zij kunnen. En zo snel als zij hiertoe in staat worden gesteld.

Mer draagt haar steentje bij in de strijd tegen kanker met een vast maandelijks bedrag voor wetenschappelijk onderzoek en de ontwikkeling van KWF-fellows. Mede hierdoor kunnen talentvolle jonge onderzoekers ervaring opdoen in wetenschappelijk kankeronderzoek en/of de specialistische behandeling van kanker. Deze toptalenten in kankeronderzoek blijken een bijzonder goede investering: veel oud-fellows bekleden nu topposities binnen het kankeronderzoek.

Het onderzoek
Mer draagt bij aan de financiering van het onderzoek van Dr. ir. W.J.C. (Wouter) van Elmpt, MAASTRO Clinic & Maastricht UMC. Wouter is een van de fellows (top-onderzoeker) van KWF.

Verbetering behandeling van longkanker
“Mijn onderzoek richt zich op de beeldvorming van biologische kenmerken van longtumoren zoals doorbloeding, zuurstofvoorziening en tumoractiviteit. Door verbetering en combinatie van de huidige scantechnieken (perfusie CT, PET) kunnen we de stralingsgevoeligheid van de tumor nog beter bepalen. Vervolgens kunnen we deze informatie gebruiken om voor iedere patiënt individueel het optimale behandelplan te maken.” (Dr. ir. W.J.C. van Elmpt)

Chat met Mer