DAS (Distributed Antenna System)

Herkent u dit?

Door de gang van uw kantoor lopen terwijl u aan het bellen bent en… weg is de verbinding. Dicht bij het raam moeten staan met uw smartphone om een mail te kunnen ontvangen… Herkenbare situaties?

Zonder mobiele communicatie kunnen we niet meer functioneren. De afhankelijkheid bij gebruikers en organisaties is enorm toegenomen. Providers van mobiele netwerken ervaren hetzelfde: door toenemend gebruik van smartphones, pda’s, laptops en tablets moeten hun netwerken voldoen aan de exploderende vraag naar dataverkeer.

Dit is ook terug te zien in organisaties waar wordt overgegaan op regelingen als ‘bring your own device’ (ieder zijn eigen mobiel mee naar het werk) of ‘mobile only’ (geen vaste toestellen meer).

Echter, binnen gebouwen worden de diverse draadloze provider signalen niet altijd even goed doorgegeven. Signalen worden onder andere gehinderd door staal, dikke wanden of geïsoleerde ramen met reflecterende metal coating. Goede thermische isolatie heeft meestal tevens sterke isolatie voor draadloze signalen tot gevolg; dus moderne gebouwen zijn vaak ‘radio dicht’ voor mobiel verkeer.

Gegarandeerde bereikbaarheid

In alle omgevingen waar communicatie essentieel is en bereikbaarheid een must, zijn er oplossingen. Wij kunnen er voor zorgen dat de signalen van uw telecomprovider(s) worden verspreid via één eigen indoor communicatie netwerk. Deze oplossing wordt ook wel ‘indoor wireless voorziening’ genoemd of DAS (Distributed Antenna System). Het van buitenaf komende signaal van (alle) providers en van verschillende soorten mobiele netwerken (2G/3G/4G spraak en data), wordt door DAS in uw gebouw(en) verspreidt. Het systeem kan gebruikt worden voor het verspreiden van signalen ten behoeve van Paging, PZI (Personen Zoek Installatie); Portofonie (VHF, UHF): DMR, TETRA, C2000 (SCL); GSM900/GSM1800 en UMTS; Private GSM en opkomende technologieën zoals LTE.

DAS

Is een voor de hand liggende nieuwe vorm van gebouwenvoorziening en een nieuwe faciliteit voor gebruikers. Belangrijk voordeel is dat het netwerk uw eigendom is en u dit steeds kunt blijven gebruiken, ook als u van telecomprovider wisselt. DAS is één oplossing, één systeem voor al uw inpandige draadloze communicatie behoeften! Een geïntegreerd netwerk voor elk HF-signaal. Kostenbesparend en provider onafhankelijk!

NEN 2575

Een ziekenhuis of zorginstelling moet op basis van het bouwbesluit 2012 een gecertificeerde brandmeldinstallatie en een ontruimingsalarminstallatie (NEN 2575) hebben. De NEN 2575-norm is geschikt voor meerdere technische invullingen maar hangt samen met eisen waar precies aan voldaan moet worden. Wij houden daar rekening mee!

 

Heeft u interesse, wilt u meer weten? Neem dan deel aan het Seminar ‘DAS gegarandeerde bereikbaarheid’.

In een ochtendsessie willen wij DAS aan u voorstellen. Na deze seminar bent u volledig geïnformeerd over de mogelijkheden, heeft u kennis over mission critical (draadloze) informatie, communicatie- en beveiligingsoplossingen.

 

Datum seminar:               Donderdag 24 november 2016

Locatie:                                 SAIT B.V., Microfoonstraat 5, 1322 BN  ALMERE

Tijd:                                        10.00 uur tot 12.00 uur. Aansluitend verzorgen wij een lunch.

 

U kunt zich aanmelden tot uiterlijk 11 november 2016 (max. 2 personen per inschrijving).

Voor inschrijving seminar ontvang ik graag uw bevestiging per E-mail: m.devries@merict.nl.

 

Wij verwelkomen u graag op 24 november aanstaande.

Chat met Mer